HiFu – Hudtightning

Hur går HIFU behandlingen till?

Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Behandlaren lägger på ett speciellt ultraljudsgelé på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager för att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna. Vissa personer kan känna energin vid denna punkt. Behandlaren kommer att arbeta med dig för att göra upplevelsen så bekväm som möjligt. Varje behandling tar 15 till 90 minuter beroende på hur stort området är.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande mediciner. Det rekommenderas inte dricka kaffe eller liknande dricka med koffein. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring 60 – 80 minuter före behandling.

Vilka områden kan behandlas?

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. Hifu behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Ögonbryn
 • Panna
 • Kinder
 • Hals (”kalkonhals”)
 • Mage
 • Lår
 • Rumpa

Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder, behandlingen är även mycket effektiv för att strama åt lös hud på övre. Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden med HIFU men ju lösare hud desto fler behandlingar. I vissa fall om huden är väldigt lös kan en behandling upprepas efter minst 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera frisk kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar.

Vad händer efter behandling?

Rodnad och svullnad kan uppkomma i samband med behandlingar och det kan kännas som träningsvärk men går över under några timmar ibland några dagar. Du kan återgå till dina dagliga sysslor ganska snabbt. Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en behandling med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli tightare, friskare, starkare och yngre utseende, utan onaturliga, drastiska förändringar. Hud fortsätter föryngras och uppstramas dag efter dag upp till ca 6 månader.

När ser man resultat?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår mellan upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.
Dina ögon kommer att se mer öppet, bryn mer lyft och fina linjer mjukas. På grund av den ny producerad elasticitet, kommer din hud känns mjukare och fastare. Om du inte tror att du behöver operation ännu eller helt enkelt hatar tanken på kniven, kan HIFU vara den naturliga ansikts- eller halslyftningsalternativet för dig.

Indikationer för behandling
 • Lösa nackveck
 • Hängande hud, särskilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton eller struktur

Vanliga frågor 

Hur länge varar resultatet?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc., men det kan hålla upp till några år. Underhållsbehandlingar få göras efter ca 1-2 år. 

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen? 

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid. HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling. Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen. Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Vilka kan behandlas med HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU .

Hur länge pågår en behandling?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter.

HIFU eller Kirurgi?

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HiFu finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar.
HiFu är det närmsta ickeinvansiva metoden där resultaten kan jämföras med kirurgiska ingrepp.

Kan man strama åt huden på kroppen med HIFU?

Ja, med HIFU kan även arbeta med hudåtstramning då istället för att nå ner till fettcellerna så arbetar man med hudens vävnader och stramar åt dem detta kan väljas till efter en HIFU-fettreduceringsbehandling. Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast HIFU-hudåtstramning. Med HIFU-hudåtstramning försvinner även lite fettceller som ligger direkt under hudens tredje lager.