Plasmabehandling

Hur fungerar det?

Plaxspot´s framdel ger en liten plasma-blixt från spetsen till huden i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar överskjutande hud, dra åt locket / under ögonområdet. Det blir en massa små prickar och oftast bruna, för varje gång den nuddar huden och den överflödiga huden försvinner och oxideras. Huden på behandlingsområdet stramas upp och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden. Läs mer om Plaxspot här.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande mediciner. Det rekommenderas inte dricka kaffe eller liknande dricka med koffein. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring 60 – 80 minuter före behandling.

Vilka områden kan behandlas?
  • Ögonlock, över och under
  • Överläpp
  • Halsen
  • Kinder och hamsterpåsar
  • Pannan och argrynkan
  • Decolletage, bröst
  • Magen/ hud runt navel
  • Korrigering av ojämn hud, ärr, bristningar, milier eller gropar
  • Korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och blodkärl
Så går det till:

Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen. Därefter “bränner” man med Plaxpot-pennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktion beroende på behandlingsområde och syfte. Vid ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punkts-mönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.

Vad händer efter behandling?

Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-3 dagarna, kan dämpas med kylblock. Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering. Använd krämen som du får av din behandlare.

Vilket resultat får man?

Beroende på hud typ, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Många tycker att det räcker med en behandling.

Hållbarhet för behandlingen?

Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.