Botox

OBS: Vi kommer erbjuda behandlingen hösten 2020.

Hur fungerar botox?

Botulinumtoxin A – mest känd som Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som blockerar nervsignalerna till det behandlade områdets ansiktsmuskler, som förhindrar dem från att dras ihop vilket är det som får dom dynamiska rynkorna att uppstå.

Det är snabbt, smärtfritt och effektivt för att reducera och förebygga rynkor om man börjar med botoxbehandlingar redan när de första tecknen på åldrande börjar. Behandlingen hjälper däremot inte mot djupare linjer som t.ex nasionabla veck. vars uppkomst har andra orsaker än muskelsammandragningar. 

Botox är särskilt effektivt för behandling av:

  1. Pannrynkor – de horisontella rynkor som uppkommer när man veckar pannan. 
  2. Bekymmersrynkor – de vertikala rynkorna mellan ögonbrynen. Kallas även för glabellarynkor eller argrynkor.
  3. Kråksparkar – små rynkor i ögonens utkanter som förstärks när vi ler.

Botox fungerar inte för behandling av rynkor eller linjer som orsakas av att huden förlorat volym, elasticitet, blivit slapp eller fått för mycket sol. Då är det fillers gäller.

Hur går en behandling till?

En behandling med Botox går både snabbt och smärtfritt. Normalt tar en behandling endast 10 till 20 minuter och du kan därefter direkt återgå till dina vardagliga aktiviteter utan synliga märken. Resultatet syns normalt efter 3 till 14 dagar. Vi rekommenderar att behandlingen upprepas två till tre gånger per år för i förebyggande syfte och för bäst effekt.

Biverkningar är mycket ovanliga, men det kan uppstå lätta svullnader eller små blåmärken vid injektionsstället.

Vem kan få behandling?

Botox skall inte användas under graviditet och bör heller inte användas under amning. Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället skall behandlingen avvaktas tills denna läkt ut.

Botox bör inte användas heller på personer  som lider av vissa muskelsjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna.

Före behandlingen

Innan behandlingen får du fylla i en hälsodeklaration tillsammans med din behandlare. Tillsammans kommer ni ha en noggrann genomgång av dina förväntningar och resultat av behandlingen. 

Det är viktigt att du kommer osminkad, och undvik att ta mediciner eller preparat som är blodförtunnande före behandlingen, t.ex. Treo, Voltaren och Varan. Dessa preparat kan också öka riskerna för blåmärken efter injektionen. Behandlingen görs endast på dig som har fyllt 18 år.